De Vloeibare Tijd Over zin en zinnen

Meer geluk dan grijsheid

M

Ouder worden is een spirituele kans. Terwijl de uiterlijke mens vervalt, wordt de innerlijke van dag tot dag vernieuwd. Niet ondanks, maar juist dankzij alle toenemende beperkingen kunnen we in de laatste jaren de weg van zuivering van eigen beelden gaan, van groeiend ontzag voor de werkelijkheid en van oefening in het loslaten. Dan gaan wij van illusie naar werkelijkheid – een Werkelijkheid die actief aan óns werkt, óns vormt en ons steeds meer de ogen opent.

Uiteindelijk brengt de dood onze zintuigen, verstand, gevoel en wil – al die instrumenten waarmee wij de werkelijkheid aan onszelf proberen aan te passen  en daardoor in een illusie veranderen – definitief tot rust.

Naar een fragment uit:

Meer Geluk dan Grijsheid

Jean-Jacques Suurmond

Uitgeverij Meinema,

Zoetermeer, 2013

De Vloeibare Tijd Over zin en zinnen

Categories

Pagina’s

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 8 andere abonnees

Recente reacties

%d bloggers liken dit: