De Vloeibare Tijd Over zin en zinnen

Glasgerinkel

G

Glasgerinkel was in 1987 mijn proza debuut dat ik bij Uitgeverij Kwadraat publiceerde. Een deel van de novelle verscheen als voorpublicatie in het literair tijdschrift De Revisor (1981). Er werd ook een fragment gepubliceerd in het Engels (vertaling James Brockway) onder de titel A Tinkling of Glass in Four Authors met verdere bijdragen van o.a. Cees Nooteboom, Kwadraat (1987).

Boudewijn Büch riep Glasgerinkel in zijn televisie-programma uit tot Boek van de Maand, er was een VPRO radio interview met Wim Brands en er waren een dertiental besprekingen in de landelijke en regionale bladen: Broos debuut, koude rillingen, knap gedaan, het juiste woord op de juiste plaats, irritant perfect boek, zelfbewust debuut, maar ook kritische opmerkingen als: te dramatisch voor zo’n klein verhaal en ook te bedacht.

Voor een uitgebreide bespreking en beschrijving van de inhoud in De Tijd van destijds lees:

Bespreking Glasgerinkel

By Peter Kouwenberg
De Vloeibare Tijd Over zin en zinnen

Categories

Pagina’s

Recente reacties

%d bloggers liken dit: