De Vloeibare Tijd Over zin en zinnen

Over De Vloeibare Tijd

O

Ik schrijf De Vloeibare Tijd als feuilleton op mijn blog. Daar kan je dan ook de acht hoofdstukken van het derde deel vinden. De eerste twee delen zijn inmiddels gezamenlijk opgenomen in een e-boek en als aparte delen in een paperback. Dat alles is verkrijgbaar o.a. via Bol.com :  https://bit.ly/VLOEIBARETIJD1en2

WAAROVER GAAT DE VLOEIBARE TIJD?

Toen ik in 2017 met werken stopte, realiseerde ik me dat Amsterdam, waar ik nu vijftig  jaar woon, onherkenbaar was veranderd. In niets leek het nog op de stad, waar ik in de jaren zestig naar toe was getrokken. Ik wilde die verandering doorgronden en ben daar veel over gaan lezen. Mijn eigen herinneringen en de opgedane kennis heb ik in dit boek verwerkt.

De Vloeibare Tijd gaat over het verglijden van de tijd van de jaren zestig tot nu en de belevenissen van drie vrienden in die periode. Mark is een interim-bestuurder in de zorg, Toon een dubieuze ondernemer en Daniël een mathematicus.

De roman begint als Mark in een rolstoel in het penthouse van Toon revalideert van een ongeluk. Daar ontvangt hij een flessenbrief van de samen met diens zus Sylvia verdwenen Toon. Deze blijkt met malaria te liggen in een hut ver weg in de Cambodjaanse jungle, terwijl Sylvia niet ver daar vandaan  in een klooster verblijft.

Vanuit het raam van het penthouse beschouwt Mark met verbazing en humor de gevolgen van Amsterdams Derde Gouden Eeuw. Recht tegenover zich heeft hij uitzicht op de ruïne van het pand waar Toons erotisch imperium Het Paleis der Zuchten was gevestigd.

Aan de hand van herinneringen aan het pand, van brieven over en weer, van Marks gesprekken met Casper, een millennial en de zoon van Toon, en het lezen van het dagboek dat hij voor Sylvia heeft geschreven, zien we wat de drie vrienden is overkomen, terwijl Amsterdam langzaam transformeert van een City of Love via een vrijstaat van krakers naar een internationale metropool.

De Vloeibare Tijd Over zin en zinnen

Categories

Pagina’s

Recente reacties