De Vloeibare Tijd Over zin en zinnen

Over De Vloeibare Tijd

O

Ik schrijf De Vloeibare Tijd als feuilleton op mijn blog. Daar kan je dan ook de hoofdstukken 1 t/m 5 van het derde deel vinden. De eerste twee delen zijn inmiddels gezamenlijk opgenomen in een e-boek en als aparte delen in een paperback. Dat alles is verkrijgbaar o.a. via Bol.com :  https://bit.ly/VLOEIBARETIJD1en2

WAAROVER GAAT DE VLOEIBARE TIJD?

Toen ik in 2017 met werken stopte, realiseerde ik me dat Amsterdam, waar ik nu vijftig  jaar woon, onherkenbaar was veranderd. In niets leek het nog op de stad, waar ik in de jaren zestig naar toe was getrokken. Ik wilde die verandering doorgronden en ben daar veel over gaan lezen. Mijn eigen herinneringen en de opgedane kennis heb ik in dit boek verwerkt.

De Vloeibare Tijd gaat dan ook over het verglijden van de tijd van de jaren zestig tot nu en de belevenissen van drie vrienden in die periode. Mark een anarchist en hulpverlener, Daniël een activistische mathematicus en Toon een dubieuze ondernemer.

Het verhaal begint met Mark, die in een rolstoel zit in het penthouse van Toon in het Red Light District in Amsterdam om te revalideren van een ongeluk. Van daaruit beschouwt hij met verbazing en met humor de gevolgen van Amsterdams Derde Gouden Eeuw. Hij krijgt er dagelijks bezoek van de zoon van Toon: Casper, een millennial die zich bezighoudt met Kunstmatige Intelligentie. In hun gesprekken is het verschil tussen het Amsterdam van nu en de jaren zestig een terugkerend thema.

In het penthouse vindt Mark een dagboek dat hij heeft geschreven voor zijn geheime minnares Sylvia, de zus van Toon. Toon is inmiddels uit de ratrace van het westerse leven gestapt door met zijn zus naar Cambodja te vluchten. Zij was getrouwd met Daniël en vormt de schakel tussen de drie vrienden.

Aan de hand van gesprekken, brieven over en weer en fragmenten uit het dagboek leren we de hoofdpersonen kennen en zien we wat hen overkomt en hoe en waarom de stad langzaam maar zeker transformeert.

Met de roman wil ik zo mijn herinneringen in poëtische schilderingen vormgeven en meer begrijpen van de achterliggende decennia en wat mij daarin heeft gedreven.

De Vloeibare Tijd Over zin en zinnen

Categories

Pagina’s

Recente reacties