De Vloeibare Tijd Over zin en zinnen

Over mijn verhalen

O

De Vloeibare Tijd (2021) gaat over het verglijden van de tijd en de veranderingen tussen de jaren zestig en nu. Het verhaal bestaat uit herinneringen en schuurt tegen werkelijke plaatsen en werkelijke gebeurtenissen aan. Het eerste deel breng ik vandaag uit en zal begin april als paperback bij de boekhandel beschikbaar zijn. Ik verwacht dat de gehele roman uiteindelijk uit drie delen zal bestaan.

Vanaf mijn kinderjaren heb ik altijd een parallelle werkelijkheid gecreëerd naast de gewone werkelijkheid. Later ben ik verhalen gaan schrijven met poëtische schetsen van mijn herinneringen en belevenissen. Met de verhaallijn verbond ik deze schetsen aan elkaar. De schetsen componeer ik deze manier tot een verhaal, waardoor er een nieuwe samenhang ontstaat en het voor mij het ongrijpbare vatbaar wordt.

Glasgerinkel (1987) gaat over mijn jeugd en is een Coming of Age verhaal, geschreven vanuit het perspectief van het jongetje. Walvis in een Teil (1990) is geschreven vanuit  de verschillende perspectieven van de vier hoofdpersonen en heeft als basis het Nonnen Internaat waar mijn moeder opgroeide en mijn eerste eigen ervaringen in de jeugdzorg. Hart van de Luchtspiegeling (2015) is een raamverhaal, een Duizend en Een Nacht-achtige detective waarin ik mijn reisherinneringen naar Egypte en India heb verwerkt.

Voor de Synopsis van De Vloeibare Tijd klik op: http://bit.ly/SynopsisVloeibareTijd

De Vloeibare Tijd Over zin en zinnen

Categories

Pagina’s

Recente reacties